top of page

Mentalitatea Bazata pe Abundenta - Se Rezuma Doar la Bani sau Inseamna Mai Mult? - Coaching

Updated: Feb 22, 2023


Trăim într-o lume în care se întâmplă lucruri uimitoare. Tehnologia evoluează mai rapid ca niciodată, lucruri noi sunt înțelese despre mintea umană și corpul uman, precum și despre lumea în care trăim, planeta noastră, sistemul nostru solar, Universul. Și în ciuda acestui fapt, în ciuda tuturor lucrurilor bune care se întâmplă și a noilor descoperiri despre lumea noastră și despre noi înșine, multi inca traiesc într-o mentalitate bazata pe deficit, în care se lupta pentru terenuri, pentru apă potabila, pentru putere si control asupra acestor resurse.


Va invit sa ne uităm pentru o secundă la sistemul nostru solar. Când privim Pământul din spațiu, Pământul nu este altceva decât un punct albastru, un punct minuscul, pentru care inca suntem in conflict unii cu altii. De ce facem asta? Pentru ca nu punem lucrurile in perspectiva: Universul este mult mai mare decât atât, mult mai mare decât noi și planeta noastră, și în același timp, parte din noi, si noi parte din EL.

Și dacă suntem atenți, există de fapt o abundență de locuri pe care nici măcar nu le-am descoperit încă, locuri pe care nici nu le concepem. Sunt discuții reale în aceste zile despre popularea planetei Marte și a altor planete, si desi s-ar putea să nu se întâmple în timpul vieții noastre, se va întâmpla în curând, când, datorită evoluției noastre, am putea să ne mișcăm liber pe o altă planetă. Atat de evoluati suntem si in ciuda acestui fapt, inca avem uneori o gandire destul de primitiva, bazata in special pe lipsa si neajuns.

Si asta nu are rost sa persiste, avand in vedere ca avem atatea resurse la dispozitie si avem acces la sursa de inteligenta infinita care a creat lumea.


Imaginați-vă cum va fi cand vom putea să convertim energia solara la un volum mult mai mare... vom putem începe să procesăm apa oceanului, să extragem sarea din ea și să o folosim ca apă proaspătă, așa cum fac deja navele de croazieră. În acest fel, nu mai trebuie să luptăm pentru această resursă. Putem avea o abundență de apă proaspătă si o abundenta de energie solara la dispozitie.

Ce vreau sa spun este ca abundenta si posibilitatea ei sunt reale! Toate inventiile care candva au fost numai o idee sau un vis, au devenit realitate pentru ca cineva a crezut in ele destul ca sa si le imagineze si sa le manifeste.

Tot ceea ce spun este doar pentru a sublinia faptul că singurele bariere pentru noi înșine sunt în mintea noastră si le putem elimina atunci cand ne amintim ca intotdeauna avem de ales: Ne lasam coplesiti de probleme si de modul de gândire bazat pe neajuns si lipsa? Sau alegem sa ne concentram asupra solutiilor, adoptand in mod voit un mod de gândire bazat pe abundenta?


Să ne uităm la ce se întâmplă în industriile noastre în creștere, cum ar fi industria tehnologică, industria calculatoarelor, industria telecomunicațiilor. Aproape fiecare abilitate pe care am învățat-o acum 10-20 de ani este depășită. Abilitățile trebuie să se adapteze, dacă nu se schimbă total la fiecare 5 până la 10 ani. Îți amintești când am crescut? Aveam un VHS, aveam casete. Obisnuiam sa avem CD-uri și DVD-uri, și apoi Blu ray și așa mai departe. Și acum, aproape nimeni nu le mai folosește, și toate aceste schimbari s-au întâmplat numai în ultimii 20 de ani!!!


In acest timp, sistemele noastre de educație au rămas aceleași. Ei bine, dacă industriile și tehnologia se schimbă atât de repede, ce fel de abilități vor învăța copiii noștri? Ce ar trebui să-i învețe scolile traditionale pentru a putea sa le ofere posibilitatea de a crea pentru ei un venit stabil si confortabil, așa cum a fost creat pentru părinții și bunicii noștri, când ceea ce învață astăzi, s-ar putea să nu mai fie util peste 10-20 de ani?

Acestea sunt oportunitati care necesită soluții, si pot fi create numai de catre oameni cu minți deschise și mentalități abundente.

Sistemele noastre educaționale, în loc să se concentreze pe învățarea copiilor cum să rezolve problemele, cum să vină cu idei noi și soluții noi la problemele existente, încă le oferă teste standardizate, punandu-i des să aleagă un răspuns corect din câteva posibile alegeri. Chiar și asta, faptul că este Numai un singur răspuns corect arată mentalitatea bazata pe putin, pe un neajuns. Acest mod de gandire este adânc implantat în sistemele noastre educaționale și avem nevoie de schimbare!


Schimabrea e inevitabila! Totul se va întâmpla, vom crea o abundență de alimente, va fi o abundență de energie în curând, și există, de asemenea, deja alternative la modul comun de învățare.

Dar intrebarea este: Ce vei face tu? Care este rolul tau in acest proces? Ai de gând să contribui in orice fel? Si daca intentia in sine la nivel constient este de a participa, intreaba-te:

Cum poți face asta dacă ai o mentalitate bazata pe lipsa? Dacă ai o mentalitate care spune: Asta nu se poate face pentru că nu s-a mai făcut până acum. în loc să ai o mentalitate care spune: Nimic nu este imposibil?


Realitatea este că, dacă visezi numai la lucruri marunte, spui des: "e bine si-asa" și nu constientizezi resursele pe care le ai la dispoziție, alegand sa vezi limitari in loc de potential, vei atrage vibrational lucruri ce se potrivesc cu gandurile si emotiile tale. Cand sustii ca ceva este IMPOSIBIL, pentru ca TU asa PERCEPI ACEL CEVA, este imposibil numai pentru tine, nu si pentru altcineva!

Ceea ce tu crezi ca nu poate fi materializat, nu poate fi materializat de tine. In schimb, o alta persoana care este convinsa ca acelasi lucru exista ca si concept, si trebuie numai sa devina tangibil, va ajunge sa creeze acel lucru prin simlul fapt ca a crezut destul de mult in el.

Acesta este motivul pentru care o mentalitate a abundenței se bazează pe vise mari, vise dincolo de ceea ce este și ceea ce societatea crede că este posibil.


Se spune des: dacă nu te gândești la idei care, atunci când sunt împărtășite, majoritatea oamenilor cred că ești nebun/a, atunci nu visezi suficient de mare si suficient de sus!

O mentalitate limitata te va tine pe loc din cauza fricii si iti vei spune: "dar dacă eșuez?" În schimb, o gandire din abundență spune: Nu mă tem de eșec. Eșecul este doar o noua oportunitate de a încerca din nou, de a îmbunătăți ceea ce făceam deja sau de a găsi o cale diferită."




Deci, da, amândoua tipurile de mentalitate discutate încep în mintea noastră.

Cunosc oameni care sunt multi-milionari, care au resurse financiare incredibile la dispoziție și ceea ce am numi, în general, abundență în afara lor, dar când ajungi să-i cunoști și să vorbești cu ei, ei încă trăiesc într-o mentalitate de lipsa si limitare, pentru că le este atât de frică că vor pierde ceea ce au sau se simt foarte vinovați pentru că au. Alții sunt atât de conservatori și temători, încât tin atat de mult la lucrurile materialiste, încât, în timp ajung să piardă tot ce le este drag inimii și sunt nefericiți.


Am înțeles că la prima vedere, oameni aceștia care au multi bani, dar nu au mentalitatea bazata pe abundenta sunt încă văzuți de mulți în societate ca fiind bogați. De ce?

Pentru că în mod comun, avem tendința de a defin


i abundența prin câți bani sau proprietăți are o persoana.

Cu toate acestea, mentalitatea bazata pe abundența depășește sumele pe care le deține cineva în bancă sau câte lucruri materiale deține. Ea implică apreciere, dorința de a-i ajuta pe alții, capacitatea de a vedea abundența peste tot în jurul, nu numai in materie de bani, ci peste tot in jur.


S-ar putea să fii puțin sceptic/a citind ceea ce spun, așa că hai să vedem opusul. Ai întâlnit vreodată pe cineva care nu avea prea mulți bani, de fapt, ar putea fi sarac/a lipit/a, dar care trăieste în bucurie pura și simte fericirea, văzând abundența peste tot in jur, cum ar fi frunzele copacilor adiate de vant, păsările din cer, nisipul de pe plajă, și fericirea pe care o simt împreună cu cei dragi. Acești oameni, chiar dacă nu au bani multi în bancă – și asta se întâmplă de cele mai multe ori din cauza paradigmelor profund programate din generațiile anterioare și din copilărie – totusi au o atitudine pozitiva asupra vietii pentru c


ă sunt capabili să se bucure, să aprecieze, și să vadă ce este mai bun în ceea ce au!

Si invers, sunt oameni cu multe milioane, cu faima si libertatea oferita de bani, care cu toate astea traiesc in limitare din cauza felului in care traiesc.


In concluzie, în mod clar, mentalitatea abundenței sau cea a saraciei nu sunt neapărat legate direct de suma de bani pe care o persoană o are, ci sunt mult mai aproape de percepția pe care o are acea persoana asupra sa, asupra lumii și este direct legată de nivelul de apreciere pe care il simte în viața sa.


Scrieti-ne pe canalele de social media si spuneti-ne ce credeti!

www.instagram.com/satoriromania


コメント


bottom of page